firSTep

firSTep

firSTep logo

firSTep, Târgurile Științifice, Tehnologice și de Creații sunt Primul Pas către Proiectele Olimpiadelor Internaționale care sunt deschise către toți elevii, începând cu clasele a 3-a (4-a) în Institutului de Învățământ Lumina. Este organizat de Institutul de Învățământ Lumina în colaborare cu târgurile științifice naționale și internaționale. Misiunea noastră este de a provoca elevii să pregătească proiecte științifice și tehnologice, sa găsească soluții viabile la soluțiile de zi cu zi, să atragă atenția asupra energiei de pe planeta noastră și a problemelor legate de mediul înconjurător, sa li se alăture și alți elevi și profesori in acest pas spre viitor la Proiectele Olimpiadelor Internaționale care au aceleași misiuni.


 • De la 2012
  Ediția a 10-a
  Februarie 16

 • 5 Categorii

  Alte Știință

  Februarie 16

 • Micuțul Om de Știință / Little Scientists

  Clasa 3-8
  Februarie 16

 • Mediul Inconjurator/EEE-Environment Engineering Energy
  EEE-Environment Engineering EnergyClasa 9-12
  Februarie 16

 • Invatare Interactiva / Interactive Learning

  Clasa 5-8 și Clasa 9-12

  Februarie 16

 • Creație /
  Clasa 9-12
  Februarie 16

 • Științe Sociale / Social Science

  Clasa 9-12

  Februarie 16

 • Proiecte

  Din toate țara
  Februarie 16


Lumina Instituții de Învățământ colaborează cu organizațiile Târgurilor Științifice și cu proiectele Olimpiadelor. Câștigătorii concursului FirSTep vor avea oportunitatea să aplice pentru competițiile internaționale:CATEGORII:

 • Micuțul Om de Știință / Little Scientists
 • Mediul Inconjurator / EEE-Environment Engineering Energy
 • Invatare Interactiva / Interactive Learning
 • Creație / Design
 • Științe Sociale / Social Science

MICUȚUL OM DE ȘTIINȚĂ / LITTLE SCIENTISTS

Aceasta categorie are ca scop sa pregătească elevii pentru cercetarea științifică și sa-i încurajeze sa prezinte munca lor in sesiunea de jurizare pe durata competiției și in public. Proiectele din aceasta categorie nu sunt destinate sa fie prezentate in orice proiect al competiției internaționale.

Nu este necesar sa descoperiți sau sa inventați ceva nou sau original. Elevii pot selecta o demonstrație din link-urile care sunt date alăturat sau din orice alta sursa. Vor avea garantat ajutor din partea unui supraveghetor, cum ar fi un profesor sau părinte. FirStep încurajează supraveghetorii sa se axeze pe dezvoltarea aptitudinilor științifice ale elevilor, investigând printr-o întrebare sau o problema.


MEDIUL INCONJURATOR / EEE-ENVIRONMENT ENGINEERING ENERGY

Managementul terenurilor poate fi definit ca un proces de gestionare a utilizării și dezvoltării (in ambele segmente urban și suburban) resurselor pământului într-un mod durabil. Resursele pământului sunt folosite printr-o varietate de scopuri, care interacționează și se completează unele cu altele; prin urmare este de dorit sa se gestioneze toate utilizările într-o maniera integrata.

 • Environment
 • Engineering and Technology
 • Energy

INVATARE INTERACTIVA / INTERACTIVE LEARNING

Scopul acestei categorii, este de a crea o platforma digitala ICT, in care elevii au acces la un subiect dintr-o școală selectata. Conținutul digital ar trebui sa-l învețe elevul, într-un mod atractiv și interesant folosind propriile stimulări și animații. Pot implica materiale audio și vizuale care sa vizeze diferite profiluri ale elevii lor. Ar trebui sa conțină exemple din aplicații practice din viata de zi cu zi, din natura și tehnologie. Programele software utilizate pentru a crea și produce acest conținut nu sunt specificate. Orice instrument de prezentare sau animație poate fi folosit.

Conținutul ar trebui sa se potrivească cu elevul și nu ar trebui sa se încalce vreo regula de etica enumerata in regulamentul concursului.


CREAȚIE / DESIGN

Acesta categorie este un proiect in domeniul Industria Design-ului de Produs. Este de datoria școlilor primare sa învețe elevii cum sa gândească, cum sa proiecteze și cum sa fie sensibili la schimbările mediului înconjurător. Este de datoria elevilor de liceu sa dețină sentimente de conștientizare și valori de baza despre conceptul de creație / design.


ȘTIINȚE SOCIALE / SOCIAL SCIENCE

Aceasta categorie include proiecte din următoarele materii: Limba Romana, limba engleza, istorie, geografie, educație tehnologica.

Subiectul proiectului trebuie sa includă o problema sociala. Prezentarea trebuie sa conțină soluții pentru problemele sociale.