Evenimente

Infomatrix logo

Infomatrix este un concurs internațional de proiecte IT, născut din dorința de a aduce împreună cei mai buni elevi din lume în acest domeniu. Prin aportul adus de elevii și profesorii din mai multe țări, acest concurs nu doar promovează excelența profesională, dar și dialogul și cooperarea inter-culturală. Alături de alte instituții, concursul Infomatrix are sustinerea oficială a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Prima ediție a concursului s-a desfășurat în anul 2002, doar la nivel național. Crescând de la an la an, Infomatrix a devenit una dintre cele mai importante competiții internaționale la acest nivel, având în 2010 390 de echipe participante din 33 de țări. Datorită extinderii pe care a cunoscut-o, Infomatrix organizează concursuri regionale prin partenerii săi (America Latină, Hong Kong, Ucraina). Astfel, un număr mai mare de elevi poate participa la concurs, cele mai sclipitoare minți fiind invitate la faza finală de la București.

Mai multe detalii pe www.infomatrix.ro
LuminaMath logo

LuminaMath este un concurs național de matematică care are o tradiție de peste optsprezece ani în rândul elevilor din România și care testează cunoștințele asimilate de aceștia în școală, responsabilitatea, perseverența și răbdarea, toate acestea într-un test amplu contra timp.

Este extrem de important ca elevii să reușească să găsească modalitățile de rezolvare cele mai rapide și care să conducă la soluția potrivită. Antrenamentul este cheia succesului în acest caz, iar pentru a veni in întâmpinarea nevoilor elevilor si ca urmare a cererilor primite in ultimii ani de la părinți si profesori am decis sa realizam culegeri LuminaMath care sa ajute la înțelegerea modalităților de rezolvare ale exercițiilor.

Scopul realizării culegerii este acela de a pregăti temeinic elevii care doresc să participe nu numai la concursul LuminaMath, ci în general la concursuri de matematică sau olimpiade naționale.

Mai multe detalii pe www.luminamath.ro
firSTep logo

Ce este firSTep?

FirsTep, Târgurile Științifice, Tehnologice si de Creații sunt Primul Pas către Proiectele Olimpiadelor Internaționale care sunt deschise către toți elevii, începând cu clasele a 3-a (4-a) in Institutului de Învățământ Lumina. Este organizat de Institutul de Învățământ Lumina in colaborare cu târgurile științifice naționale si internaționale. Misiunea noastră este de a provoca elevii sa pregătească proiecte științifice si tehnologice, sa găsească soluții viabile la soluțiile de zi cu zi, sa atragă atenția asupra energiei de pe planeta noastră si a problemelor legate de mediul înconjurător, sa li se alăture si alți elevi si profesori in acest pas spre viitor la Proiectele Olimpiadelor Internaționale care au aceleași misiuni.

Mai multe detalii pe www.firstep.ro
Festivalul internațional de limbă și cultură logo

Ce este IFLC?

FILC este consacrat cultivării și educării tineretului, precum şi creării unei platforme în vederea împărtășirii patrimoniului cultural universal de către tinerii din toată lumea.

Festivalul internațional de limbă și cultură reprezintă o celebrare anuală, o punere în valoare a talentelor din toată lumea. Festivalul internațional de limbă și cultură a fost înființat în anul 2003 și la început a cuprins doar 17 țari participante. Prin comparație, în anul precedent s-au prezentat peste 2000 de participanți din 145 de țări. Dorința noastră este de a promova cercetarea, studiul, și schimbul de informații în spiritul păcii, prieteniei și armoniei. Elevi diferiți, de pretutindeni, se implică în activitățile culturale, sociale și educaționale organizate în comunitățile din întreaga lume. IFLC vizează prietenii de durată și formează legături strânse, insuflând speranța unei lumi mai pașnice.

Mai multe detalii pe www.firstep.ro